Új arccal jön Európába a Subaru Legacy

Vágólapra másolva!
Szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutatja be a Subaru a Legacy és az Outback új generációjának európai változatát.
Vágólapra másolva!

Amerikában és Japánban már jó ideje elérhető, Európába azonban csak ősszel fut be a Subaru Legacy és Outback új generációja. Természetesen a Frankfurti Autószalonon esedékes a premier, amely nem lesz meglepetésmentes: a tengerentúli változatokhoz képest átalakították a Legacyk és terepkombi elejét.

Teljesen új hűtőrács, valamivel szögletesebbnek tűnő fényszórók és első lökhárító kerültek a Legacy családra és Outbackre, még a külső visszapillantók is megnőttek. A szedán 65, a kombik 55 milliméterrel hosszabbak elődjeiknél, a tengelytáv a Legacyban és az Outbackben is 80 milliméterrel nyúlt meg. Kétliteres, illetve 2,5-ös benzinmotorral, illetve a kétliteres bokszer dízellel lesz kapható a kontinensen a Legacy szedán és kombi, az Outbacknél viszont látszik némi eltérés.

Közös a 2,5-ös benzinmotor és a kétliteteres dízel, egyes piacokon azonban a 3,6 literes, hathengeres bokszermotorral is kapható lesz a terepcsomagos kombi.

Forrás: [origo]