633 literes csomagtartó a Skoda Superb kombiban

Vágólapra másolva!
Nem sokkal a hivatalos leleplezés előtt megjelentek a Skoda Superb kombi sajtófotói a neten. 633 literes csomagtartóval érkezik a hatalmas kombi.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a Skoda Superb kombi, melyről hétvégén tucatnyi hivatalos fotó szivárgott ki a netre. Ahogy azt várni lehetett, hatalmas csomagtartóval érkezik a legújabb Skoda, a cseh gyár nem is titkoltan nagy sikert és azt várja tőle, hogy prémiummárkák vásárlóit hódítsa meg.

Ha a Superb limuzinon valamit kritizálni lehet, az a meglehetősen ötlettelen far, félő volt, hogy a kombira is valami ilyesmi kerül, csak kerekded kiadásban. Ehhez képest kellemes meglepetés, hogy a Superb kombi egyáltalán nem lóg ki a kategóriából, és ha lehet ilyet mondani, a műfaji sajátosságokat is figyelembe véve sokkal jobban sikerült, mint a négyajtós kivitel.

Talán a puttony méreteihez képest kicsit aprók lettek a hátsó lámpák, ezt hatalmas csomagtartóval ellensúlyozza az autó. Hosszúság, tengelytáv, szélesség, azaz a lényeg maradt változatlan, azonban a kombiformának hála 633 literes csomagtartót sikerült kialakítani (a hátsó ülések tetejéig mérve), 68 literrel nagyobbat, mint a limuzinban.

Forrás: [origo]

(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)

2010 elején kerül a kereskedésekbe a kombi, a Superb limuzin három benzines és három dízelmotorjával. Köztük lesz a 125 lóerős, 1,4-es TSI, a 260 lóerős, 3,6 literes V6-os, illetve a kétliteres dízel 175 lóerős verziója. Alapáron manuális váltó jár majd a Superb kombihoz, a duplakuplungos DSG felárért lesz rendelhető.

Forrás: [origo]