Alain Prost Daciával versenyez

Vágólapra másolva!
Az Andros Trophy jégrali-sorozat következő szezonjában a négyszeres Forma-1-es világbajnok egy 350 lóerős Dacia Dusterrel áll rajthoz.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg a tavaszi Genfi Autószalonon fogja hivatalosan is leleplezni a Dacia összkerékhajtású szabadidő-autóját, a Dustert, így a télen zajló, hét futamos jégralibajnokság remek reklámlehetőséget és hírverést biztosít az új modellnek. A Duster versenyváltozata csak külsejében hasonlít a kémfotókon már látott szériaautóra, az üvegszálas karosszériaelemek alatt egy komoly versenyautó lakozik, amit a Renault Sport Technologiesnél fejlesztettek ki Franciaországban.

A csővázas versenygép meghajtásáról a Renault háromliteres V6-os motorja gondoskodik, amit a vezető mögé, a hátsó ülések helyére építettek be. Erejét egy hatfokozatú szekvenciális váltó közvetíti a négy kerék felé. Természetesen a motor sem szériaváltozat, teljesítményét 350 lóerőre, nyomatékát 360 Nm-re növelték, így valószínűleg könnyedén mozgatja az üresen mindössze 950 kilogrammos autót. Nemcsak összkerékhajtást, hanem állítható, mechanikus összkerék-kormányzást is kapott a kék Dacia, a felfüggesztések minden keréknél kettős keresztlengőkarosak. Prost tapasztalata nagyon jól jön majd a Duster további fejlesztésénél és beállításánál, a francia sztárversenyző ugyanis már 2003 óra jégralizik, és azóta 15 futamgyőzelmet és két bajnoki címet is szerzett különböző Toyotákkal.

Forrás: Dacia

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!