Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Átrajzolták Amerikának a Mazda2-t

Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i Autószalonon bemutatkozott a Mazda2 amerikai változata, amely néhány apróságban eltér az Európában ismert modelltől.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt a Mazda sajtóközleményben jelezte, hogy thaiföldi üzemében is elkezdte a Mazda2 sorozatgyártását, illusztrációként azonban olyan autó képét használta, mely korábban sehol nem volt látható. Arra lehetett számítani, hogy a Tokiói Autószalonon kiderül a rejtély, de a Mazda csendben maradt.

Mostantól viszont nem titok, hogy a Mazda2 amerikai változata volt látható a képeken, legalábbis a tengerentúlon biztosan a frissített külsővel kerül a kereskedésekbe a Los Angeles-i Autószalonon leleplezett modell. Hogy fészliftként megérkezik-e Európába is, arról egyelőre nincs hír.

A tengerentúli Mazda2-n változott a hűtőrács és az embléma, nagyobb lett a központi légbeömlő és egy műanyag betétet kapott, vigyorgó szájat mintázva. Az eddiginél jóval nagyobb kivágásban ülnek a ködlámpák, sőt ezüst szegéllyel díszítették őket. Nem bántották a fényszórókat és a hátsó rész is változatlannak tűnik, Amerikában 1,5 literes négyhengeres benzinmotorral lesz kapható az autó.

Forrás: Mazda

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről