Elkészül a Seat, a Skoda és a VW minije

Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen-csoport hivatalosan bejelentette, hogy a közeljövőben három különböző márkája alatt dobja piacra az Up! tanulmányautóból készített miniautókat. Az összes jármű Pozsonyban készül majd.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen a készülő autókat a "New Small Family" elnevezéssel látta el és minden kocsi Pozsonyban készül majd. Az első modellek, amelyek három, illetve ötajtósak lehetnek, 2011-ben gurulhatnak le a gyártósorokról. Martin Winterkorn, a csoport elnöke biztos benne, hogy projektjük sikeres lesz, biztosítékként említve, hogy jelenleg is négy különböző márka járműveit gyártják a szlovák fővárosban, így már van gyakorlatuk abban, hogyan kell különböző igényeknek egyszerre megfelelni. Mindezek ellenére a kockázatos lépéssel a VW óriási bizalmat demonstrál szlovákiai leányvállalata felé.

E nagyszabású tervnek nagyon örülhetnek északi szomszédaink, hiszen a teljes beruházás 1500 új munkahelyet jelent, és a VW 308 millió eurót fektet a projektbe. Hogy ez egy új üzem létrehozását is jelenti-e, nem tudni, mindenesetre, ha csak a jelenlegi gyárat bővítik ki, akkor ott már évente akár 400 ezer új autó is készülhet. Jelenleg az üzem nyolcezer embert foglalkoztat, ott készül az Audi Q7, a Porsche Cayenne, a Skoda Octavia és a VW Touareg is.

Forrás: [origo]