Befutott a legsportosabb Ibiza

Vágólapra másolva!
Ahogy sejteni lehetett, a Barcelonai Autószalonon megérkezett a Seat Ibiza eddigi legsportosabb változata, a Bocanegra. 150 és 180 lóerős turbómotorral lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

2008-ban, a Genfi Autószalonon mutatta be először a Seat a Bocanegra tanulmányt, amelyből később az új Ibiza is megszületett. Hiába volt végtelenül sportos a koncepció, a szériaváltozatról több megoldás is lemaradt, a későbbi háromajtós változat és az arra épülő Cupra sem tudta pótolni ezeket. Egy ideje már sejteni lehetett, hogy a Seat előkotorta a szekrény mélyéről a Bocanegra terveit, sőt az is kiderült, hogy a Barcelonai Autószalonon mutatkozhat be a tanulmányhoz abszolút hű, legújabb Ibiza-kivitel.

Nem is okozott csalódást a spanyol gyár, a katalán fővárosban lehullt a lepel a Bocanegráról, amelynek teljesítménye nem feltétlenül igazodik a külső által sugallt képhez. 150 és 180 lóerős benzinmotorokkal lesz elérhető a legújabb Ibiza, mindkét kivitel az 1,4-es TSI-blokkból készült.

A Seat szerint az új modell afféle tisztelgés az eredeti Bocanegra, az 1200 Sport előtt, amely Spanyolországban 1975-ben mutatkozott be. Hasonlóan a genfi tanulmányhoz, több különleges megoldás látható a Bocanegrán, a név magyarra fordítva fekete szájat jelent. Ennek megfelelően hatalmas légbeömlőkkel tarkított sportos első lökhárítót kapott az autó, a külső visszapillantók házai feketék, az új fejlesztésű felnik 17 colosak.

Forrás: [origo]

Bemutatkozott a legsportosabb Ibiza
(Még több fotó a Bocanegráról a galériában. Kattintson a képre!)


Különleges a hátsó lökhárító is, oldalra egy-egy méhsejtmintás mélyedés, a trapéz alakú kipufogóvég pedig középre került. Felszereltek egy diszkrét hátsó szárnyat is, a beltérbe sportülések, háromküllős sportkormány, alumínium pedálok, valamint Bocanegra-logók kerültek. Hétfokozatú DSG-váltó gondoskodik az erőátvitelről, a fokozatok közötti váltás a kormányra szerelt fülecskékkel is lehetséges. A jobb tapadás érdekében a Seat XDS névre keresztelt, részlegesen önzáró differenciálművét is beszerelték az autóba. Várhatóan nyáron kezdődik az új modell értékesítése.