Globális modell lesz az új Ford Focus

Vágólapra másolva!
Ahogy a nemrég bemutatott Fiesta, a 2011 elején érkező új Focus is globális modell lesz, ahogyan az előtte érkező Transit Connect és Tourneo is.
Vágólapra másolva!

Az új Ford Focust a tervel szerint 2010 végén kezdik gyártani a délnyugat-németországi Saarlouis-ban, ahol jelenleg a C-Max és a Kuga is készül. A jelenlegi Focus-t valenciában gyártják, ám jövő év végétől Spanyolországban már az S-Max összeszerelésére állnak majd át. Ugyancsak Németországban készülnek majd a cég alacsony fogyasztású, közvetlen befecskendezésű kétliteres turbómotorjai is. Ugyancsak a Focus-hoz kapcsolódó hír, hogy az amerikaiak michigani gyárukba - ahol az Egyesült Államok piacára készülő Focus-ok készülnek majd - 550 millió dollárt fektetnek, hogy az megfeleljen a környezetvédelmi elvárásoknak.

Itt készül majd 2011-től az elektromos Focus is, igaz ezt jelenleg nem tervezik kontinensünkön is piacra dobni. Azért egy kiskaput azért hagytak: ha a Fordnál úgy ítélik meg, hogy elég nagy lenne a kereslet a kocsi iránt Európában, akkor rövid idő alatt megkezdődhet az autó európai gyártása is.