Új motort kap a Toyota iQ

Vágólapra másolva!
Egy új 1,33 literes VVT-i motort dobott piacra az iQ-hoz a Toyota. A 98 lóerős motorral sem lesz fürge a miniautó, ám fogyasztása az elvárásoknak megfelelően alacsony.
Vágólapra másolva!

A változó szelepvezérlésű (VVT-i) motor habár erősnek mondható a maga 98 lóerejével és 125 Nm-es csúcsnyomatékával egy iQ-méretű autóba, mégsem lesz tőle villámgyors: álló helyzetből 100 km/órára 11,8 másodperc alatt, CVT-váltóval 11,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra a kisautó. Ennek fényében nem is a sebességével, hanem alacsony fogyasztásával szerezhet magának híveket az új erőforrás. Hagyományos váltóval állítólag 4 litert fogyaszt 100 kilométeren, míg egy Multidrive CVT váltóval az iQ kicsivel többet, 4,25 litert fogyaszt 100 kilométerenként.

Az automatikus leállító és elindító rendszerrel felszerelt autó alapfelszereltségéhez tartoznak a 16 colos alufelnik, a külső visszapillantó-tükrök króm borítása, klímavezérlés és hat hangfalas hifi. Némi extra pénzért az autó tolatóradarral, sportosabb karosszériaelemekkel és bőrülésekkel is rendelhető. Az erősebb iQ- 23 600 eurótól lehet megvásárolni Nyugat-Európában.