Lehullt a lepel a Suzuki Kizashiról

Vágólapra másolva!
Elkészült a Suzuki új középkatóriás limuzinja, a Kizashi szériaváltozata. A hivatalos premier előtt tartott rendezvényen már leplezetlenül volt látható az autó.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan a hónap legvégén tervezte bemutatni a középkategóriás Kizashi limuzin szériaváltozatát a Suzuki. Egy a premier előtt tartott rendezvényen azonban már lepel nélkül mutogatta az autót a gyár, a fényképek pedig természetesen azonnal felkerültek az internetre.

Hosszas előkészület után állt elő a japán gyár a Kizashi szériaváltozatával, összesen három tanulmányt is készített az autóból, az utolsót az idei New York-i Autószalonon mutatta be. Akkor azt mondta a Suzuki, hogy a szériaváltozat csak minimális mértékben fog különbözni a koncepciótól, és nem is állított valótlant.

Arányaiban és formailag valóban az utolsó tanulmányt idézi a Kizashi, a végeredmény valahogy mégsem lett olyan sportos, mint ami a tanulmány alapján várható lett volna. Ennek egyik oka, hogy a fényszórók mérete növekedett, ettől pedig az autó elölnézetből bumfordibbá vált. Panaszra azért így sem lehet ok, a Kizashi nem lóg ki a kategóriából, ha jó árat kalkulálnak hozzá, népszerű lehet a piacon.

Hivatalos információk későbbre várhatók, korábbi hírek szerint a Kizashi 4650 milliméter hosszú, tengelytávja pedig szellős helykínálatot eredményez a kabinban. Alapáron elsőkerékhajtással készül, de felárért összkerékhajtású kivitel, valamint kormányról vezérelhető hatfokozatú automata váltó is elérhető lesz.

Forrás: [origo]