Alapáras ESP a Dacia Dusterben

Vágólapra másolva!
Jövőre valószínűleg bemutatkozik a Dacia-terepjáró szériaváltozata: a végleges Duster a tanulmányra nem nagyon, a meglévő modellekre viszont hasonlít majd.
Vágólapra másolva!

2010-ben több kedvező árú kompakt szabadidőautó is megjelenik a piacon, köztük talán a legjobban várt, a Dacia Duster is.

Tanulmányként a román gyár már megmutatta az újdonságot, de a szériaváltozat nem sok formai elemet vesz át a koncepciótól, inkább a Dacia eddig megismert stílusjegyei köszönnek majd vissza róla.

Összkerékhajtással érkezik a Duster, a tanulmány műszaki alapjait várhatóan átveszi: a Nissan Qashqai és X-Trail alól származó elemekre építkezik majd. Hossza 4,25 méter körül várható, elképzelhető még kedvezőbb árú fronthajtású kivitel piacra dobása is.

1,6 és kétliteres benzines motor jelenhet meg a kínálatban 110 és 140 lóerővel, dízelfronton új, 110 lóerős 1,6-osra és 130 lóerős 1,9-esre lehet számítani. Eddig a biztonság nem a legerősebb oldala volt a Daciáknak, a Dusterben viszont alapáras lesz az ESP, amely jó Euro NCAP-eredményt is ígér. A Duster indulóára 15 ezer euró (négymillió forint) körül alakulhat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]