Villanymotort kaphat a Rolls-Royce Phantom

Vágólapra másolva!
Brit lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a Rolls-Royce Phantom kínálatában hamarosan elektromos modell is megjelenik.
Vágólapra másolva!

Új változattal bővülhet a Rolls-Royce Phantom kínálata, az aktuális trendeknek megfelelően villanymotor jelenhet meg a luxuslimuzinban. Alapvetően nem lenne idegen az elektromos hajtás a Rolls-Royce-tól, egy kellően nyomatékos, mégis csendes villanymotor még növelheti is a komfortot, bár néhány nehézséggel számolni kell.

Egyik ilyen az Auto Expressnek nyilatkozott gyári illetékes szerint, hogy meglehetősen nagy akkumulátor tudná csak mozgatni a háromtonnás óriást. Lítium-ion cellák kerülnének a telepbe, a technológia ugyanaz lenne, amelyet az anyacég BMW is használt az elektromos Mini E elkészítéséhez.

Már egy évvel ezelőtt is lehetett hallani az elektromos Rolls-Royce-ról szóló pletykákat, a mostani hírekben viszont új elem, hogy a márka nem zárkózik el olyan technológia alkalmazásától sem, mint amilyen például a Chevrolet Voltba került. Egy belső égésű motorral jelentősen nőhetne a hatótávolság, a premier időpontjáról egyelőre nem esett szó.

Forrás: Rolls-Royce