Dubaji 24 órás: elindult a verseny

Vágólapra másolva!
Egy óra elteltével a BMW Team Hungary már tizennégy helyet jött előre, saját kategóriáját pedig fölényesen vezeti.
Vágólapra másolva!

A BMW Team Hungarynél szokás szerint Walter Csaba kezdte a versenyt. Nem volt kockázatmentes a feladata, hiszen egyszerre indították a közel nyolcvan autót a tegnap óta ismét porossá váló pályán, és a pilóták egy része is inkább hobbiversenyzőnek, mint komoly pilótának tekinthető. Ennek ellenére problémamentesen jött el a mezőny az indulásnál, Walter a BMW 120d remek kanyarsebességét kihasználva több Aston Martint, turbós Seat Leont és egy szuper könnyű építésű Donkervoortot is megelőzött a pályán.

Fotó: Gulyás Péter [origo]

Sok helyezést hozott az is, hogy nekik elég csak kétóránként kiállni az alacsonyabb fogyasztás miatt, míg az erősebb benzines autók jóval többször vételeznek üzemanyagot. Egy óra elteltével a magyar BMW-sek már az abszolút 23. helyen autóznak, a második legjobb dízel autó, a Volkswagen Scirocco jelenleg a 40. helyen halad, hátránya közel két perc a BMW Team Hungary mögött.

Fotó: Gulyás Péter [origo]

A tankolásnál a magyar csapat még csütörtökön felfigyelt valamire. Csak két kút van, ami gázolajat ad, és ezek egyáltalán nem egyformák. Az egyik másodpercenként 1,7, a másik 2,8 liter gázolajat tud átfolyatni magán, így rengeteg idő spórolható, ha mindig csak a gyorsabbat választják. De ez fokozott figyelmet is igényel a csapattól, mert csak akkor jöhetnek ki tankolni, ha az a kút éppen szabad.

Fotó: Gulyás Péter [origo]

A verseny folyamatosan nyomon követhető több webkamerán keresztül a Dubai24H hivatalos oldalán.