Fotókon a Lexus kompakt hibridje

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a Genfi Autószalonon debütáló Lexus CT 200h sajtóanyaga, a gondosan szerkesztett szövegből még nem derült ki az autó teljesítménye.
Vágólapra másolva!

Kedd este email landolt a Worldcarfans postafiókjában, benne a Genfi Autószalonon debütáló Lexus CT 200h sajtóanyagával. Mielőtt az ismeretlen forrás elküldte volna, azért gondosan megszerkesztette a szöveget, így az továbbra sem egyértelmű, hogy mekkora teljesítménnyel érkezik a kompakt hibrid.

Valószínű, hogy a japánok semmit nem változtattak a harmadik generációs Toyota Prius hajtásláncán, erre utal a szövegben szereplő 1,8 literes benzinmotor. Elektronikusan vezérelt fokozatmentes váltó továbbítja az erőt az első kerekekre, ezt E-CVT néven emlegeti a Lexus.

Forrás: [origo]

Hasonlóan az LF-Ch tanulmányhoz sportos formavilággal büszkélkedhet a kompakt Lexus, túlnyúlásai rövidek, teljes hossza 4320 milliméter, 14 centivel rövidebb a Priusnál. 1765 milliméter széles a CT 200h, magassága 1430 milliméter, ezek is mind a Prius értékei alatt maradnak. Előre McPherson, hátulra kettős keresztlengőkaros felfüggesztés került.

Forrás: [origo]

Eco, Normal és Sport vezetési módok közül választható ki az éppen megfelelő, a Lexus kiváló vezetési élményt ígér. Gyorsulási, fogyasztási és végsebességi adatok még nincsenek.

Forrás: [origo]