Engedély nélkül nyitották meg a Fehérvári utat

Vágólapra másolva!
Az útkezelő hozzájárulása nélkül állították vissza a forgalmi rendet a Fehérvári úton, káoszt és balesetveszélyt okozva ezzel. Szerdára az autósok megszokták a régi-új helyzetet, amelyre egy frissen kihelyezett, rossz tábla és újabb útburkolati jelek is figyelmeztetnek.
Vágólapra másolva!

Fotó: Balogh Bence [origo]
Segítség kis félrevezetéssel: a Petőfi út a Petőfi hidat jelenti

Hétfőn és kedden is írtunk a Fehérvári út Hamzsabégi út és Október huszonharmadika utca közötti szakaszán visszaállított forgalmi rendről, ahol az autósok jó része megszokásból az ideiglenes útvonalon, a forgalommal szemben haladt.

Szerdán, az útkezelő Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) sajtóirodája úgy tájékoztatta az [origo]-t, hogy a négyes metró építéséhez tartozó munkaterületnél a "forgalmirend-módosítása az FKF Zrt. üzemeltetői véleményezése és a Közlekedési Ügyosztály kezelői hozzájárulása nélkül történt."

Fotó: Balogh Bence [origo]
Megszokták az autósok a visszaállított forgalmi rendet

A kivitelező Swietelsky Építő Kft. még december 11-én jelezte, meg kívánja nyitni az utat a forgalom előtt. "Benyújtott ugyan egy erre vonatkozó forgalomtechnikai tervet, de az nem volt alkalmas arra, hogy kezelői hozzájárulást kapjon." - áll az FKF levelében. A Közlekedési Ügyosztály felkérte a kivitelezőt, hogy dolgozza át a tervet, hagyassa jóvá, és csak a megfelelő forgalomtechnikai kivitelezés után helyezze forgalomba az utat.

"Sajnos a Swietelsky Építő Kft. ezt figyelmen kívül hagyva szombaton előzetes értesítés nélkül, saját felelősségére, hiányos közúti jelzésekkel mégis megnyitotta az utat a forgalom előtt. Hétfőn a Főváros felszólította ismételten a terv elkészíttetésére és jóváhagyatására, és a forgalomba helyezési eljárás hivatalos kezdeményezésére. Egyúttal közölte azt is, hogy a jelenlegi állapotért minden felelősség őket terheli. Eddig még átdolgozott terv, illetve kérelem az ügyosztályhoz nem érkezett. Természetesen kezelőként és üzemeltetőként a közvetlen balesetveszély kiküszöbölésére a szükséges intézkedéseket megtettük, ideiglenes jelzések és terelő elemek kihelyezésével."

Hétfőn még káosz uralkodott a területen

Szerdán reggel zavartalanul, a helyes irányban haladt a forgalom, ott jártunkkor már senki sem hagyta el a sávját. Az autósok valószínűleg mostanra tájékozódtak a szakasz felszabadításáról, és immár egy, a Fehérvári út-Dombóvári út sarkára kihelyezett jelzőtábla is segíti őket. Igaz, azon Petőfi híd helyett Petőfi út szerepel.