Megnyitják a buszsávot az autók egy része előtt a sztrájk ideje alatt

Vágólapra másolva!
Használhatják a buszsávot az autósok a sztrájk ideje alatt, ha legalább hárman ülnek bennük - közölte a Miniszterelnöki Hivatal budapesti ügyekért felelős kormánybiztosának sajtóirodája kedd este.
Vágólapra másolva!

Horváth Csaba kormánybiztos közleménye szerint a budapesti utasok nehézségeit kívánja enyhíteni a kormányzat azzal az intézkedéssel, amely a rendőrség közreműködésével a BKV-sztrájk ideje alatt lehetővé teszi az autósok egy része számára a buszsáv használatát Budapesten.

A buszok számára kijelölt sávot a reggeli csúcsforgalom, illetve a napközbeni lassú forgalom enyhítésére azok az autósok használhatják, akiknek személygépkocsijában még legalább két utas foglal helyet. A intézkedés a BKV-sztrájk ideje alatt érvényes - áll a közleményben.

Korábban a rendőrség úgy tájékoztatott, hogy sztrájkkor sem szabad a buszsávban autózni, azonban kedd este a BRFK is közölte: A buszsávokat és a villamossíneket a gépkocsik csak és kizárólag ott használhatják, ahol ezt a rendőrök karjelzésekkel jelzik.

A főváros területén lévő buszsávok és a villamos sínek használatára vonatkozó hatályos jogszabályok a sztrájk idején is érvényben vannak, ettől eltérő rendelkezést kizárólag a közlekedést irányító rendőrök adhatnak, karos forgalomterelés formájában - olvasható a közleményben.