Friss motorok és szivárványszín a Mininél

Vágólapra másolva!
Frissített motorokkal vág neki 2010-nek a Mini, a teljes kínálat megújult. Érkezett egy különleges új fényezés is.
Vágólapra másolva!

Felfrissítette motorpalettáját a Mini, lényegében az egész benzines kínálat megújult. Mostantól minden motor teljesíti az Euro 5-ös előírásokat, az alapmodellekhez az 1,4 literes, 95 lóerős blokk helyett egy három lóerővel erősebb 1,6-ost adnak. Fontos újítás, hogy ezentúl nemcsak kupét, hanem One Convertible-t is forgalmaznak majd.

Négy tizeddel jobb százas sprintet biztosít az új motor a kupéban, átlagfogyasztása 5,4, a kabrióban 5,7 liter. Megjelent a kínálatban az alapmodellhez kínált Minimalism csomag, ez esetben a motor 75 lóerős, start-stop rendszerrel és módosított aerodinamikával büszkélkedhet, 5,1 literes átlagfogyasztást és kilométerenként 8 grammal kisebb szén-dioxid-kibocsátást eredményezve.

Két lóerővel erősödtek a Cooper kivitelek, a 122 lóerős teljesítmény mellett maradt a 160 Nm-es nyomaték, a fogyasztás a One-éval megegyező 5,4 liter. Jelentősebb a változás a Cooper S-nél, az 1,6 literes turbómotor azonos nyomaték mellett 175 helyett már 184 lóerős, fogyasztását viszont négy tizeddel, 5,8 literre csökkentették. A frissített motorok a Clubman kínálatában is megjelennek, további újdonság, hogy minden változathoz látványos szivárványszínű fényezés is rendelhető.