Hivatalos fotókon a Twingo roadster

Vágólapra másolva!
Egy hónappal a genfi premier előtt hivatalos fotók jelentek meg a Renault Twingo nyitható tetejű kiviteléről, a Windről.
Vágólapra másolva!

Ugyan csak a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be a Renault Twingo roadster változata, a Wind, hivatalos képeken már most láthatóvá vált az autó. Meglepetés nincs, az autó pontosan ugyanolyan, mint a nemrég lebukott makett.

A Wind közvetlen riválisa a Peugeot 207 CC lesz, ugyan Twingo-alapokra épül és a furcsább kivágások ellenére a front részek is közel azonosak, a francia gyár ügyel a világos elkülönítésre. Ennek érdekében a Wind egyedi beltérrel készül, az elemeket magasabb kategóriájú modellekből veszik kölcsön.

Ellentétben a hagyományos kupé-kabriókkal, a Wind hasonló mechanizmust használ, mint a Ferrari 575 Superamerica, így a csomagtartó méretét nem befolyásolja, hogy nyitott vagy éppen zárt állapotban van a tető, mindig 270 literes. Ez egyébként 40 literrel több, mint a sima Twingóé, cserébe az autó hátulja meglehetősen lapos. A tető elektromos mozgatású, nyitásához-csukásához csak 12 másodpercre van szükség.

Kezdetben két motorral lesz kapható a Twingónál 230 milliméterrel hosszabb Wind, a Twingo RS-ből ismert 133 lóerős 1,6-ossal, illetve a GT-ből ismert 100 lóerős, 1,2-es turbóval. További részletek Genfben várhatóak.