A Corolla miatt is visszahívás fenyegeti a Toyotát

Vágólapra másolva!
Január óta összesen tízmillió autó visszahívására kényszerült a Toyota, de nem nyugodhatnak meg a japánok: most a Corollát vizsgálják potenciális kormányműhiba miatt.
Vágólapra másolva!

Hibás padlószőnyegekkel, beragadó gázpedálokkal és kihagyó fékekkel bőven szolgáltatott támadási felületet a Toyota az elmúlt hetekben, a japán gyár január óta összesen tízmillió autó visszahívására kényszerült. Ennek ellenére sem nyugszik az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA), folytatja hadjáratszerű eljárását a Toyota ellen, ezúttal a 2009-es és 2010-es Corollákat vizsgálja.

83 panasz érkezett már a Corolla kormányművére 2008 áprilisa óta, 76 esetben azt kifogásolták a tulajdonosok, hogy az autó 65 km/órás vagy nagyobb tempónál hirtelen jobbra vagy balra tért ki. Még az előzetes szakaszban tart a vizsgálat, ennek lezárultával döntik el, hogy szükséges-e visszahívást hirdetni.

Hat esetben baleset is történt a váratlan irányváltás miatt, összesen tízen sérültek meg. 2008 februárjától forgalmazzák az Egyesült Államokban az aktuális Corollát, amelyben a kormányrásegítést hidraulikusról elektromosra változtatták a japánok.