Év végén jön az új Audi A6

Vágólapra másolva!
Az idei esztendő végén mutatja be az Audi az A6 új generációját, az értékesítés jövő év elején kezdődik. Sportosabb lesz a modell, hogy a fiatal, jól keresők számára is vonzó legyen.
Vágólapra másolva!

Még idén leleplezi az Audi az A6 új generációját, amely az egy kategóriával nagyobb A8 mintájára az eddiginél sportosabb csomagolást kap. Azt szeretné a német márka, hogy az új modell a fiatalabb, jól keresők körében is vonzó legyen, ezeket a vásárlókat pedig, a felmérések szerint a bátrabb vonalvezetéssel lehet megfogni.

4,95 méter hosszú lesz az új A6, az Audi moduláris, térhálós alumínium vázára épül majd, így tömege legalább egy mázsával könnyebb lesz a jelenleginél. Rövidebb lesz az első túlnyúlás, a tetővonal kupés lejtésűnek ígérkezik, a hátsó részt szélesre és hangsúlyosra tervezik.

Megújul az utastér, az A6-ba is bekerül az A8-ban debütált új MMI-rendszer. 180-265 lóerősek lesznek a benzinmotorok, a dízel paletta 143-250 lóerőig tart majd. Az A8-hoz készült műszaki újdonságok egy része az A6-ba is bekerül.