417 ezer autót a hív vissza a Toyota

Vágólapra másolva!
Kanadában és az Egyesült Államokban hívja szervizbe az Avalont és a Lexus LX470-est a Toyota, a kormányberendezéssel kapcsolatos problémák miatt.
Vágólapra másolva!

Csak az Európában nem forgalmazott Toyota Avalon és a Lexus LX470 típusok érintettek a jelenlegi visszahívásnál. Az Avalonoknál a 2000-2004 közötti évjáratokból 373 ezret az Egyesült Államokban, 4200-at Kanadában hív vissza a cég. Konstrukciós hibából adódóan előfordulhat ezekben az autókban, hogy nem lehet bezárni a kormányzárat, vagy rosszabb esetben az magától bezár menet közben.

A Lexus LX470-ből a 2003-2007 között gyártott járműveket hívják vissza, 39 ezret az Egyesült Államokban, 520-at Kanadában. Itt az a probléma, hogy gyorsan vett kanyarban, kátyútól, esetleg terepezés közben megszűnhet az összeköttetés az első kerekek és a kormánykerék között.

A mostanival együtt, az elmúlt évben összesen csaknem 11 millió autóját hívta vissza a Toyota. A japán autógyárak termelése felszökött az év első hat hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, erősítvén a nemzetközi autópiac fellendüléséhez fűzött reményeket.

Az első helyen a Toyota áll: január-június között 4,36 millió autó került ki világszerte gyáraiból, 46,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez jelzi, hogy a világ első számú autógyártója kezdi kiheverni a sorozatos visszahívások okozta megrázkódtatásokat.

Forrás: Toyota