Megmutatta villanyrobogóját a Smart és a Mini

Vágólapra másolva!
A Mini és a Smart is elektromos robogót állít ki a Párizsi Autószalonon. A gyártók hivatalos képeket mutattak a kétkerekűekről.
Vágólapra másolva!

Már napokkal ezelőtt kiderült, hogy a Smart és a Mini is elektromos robogótanulmányt mutat be a Párizsi Autószalonon, a korábbi grafikák után mindkét gyártó egyszerre hozta nyilvánosságra a hivatalos képeket újdonságáról.

A Mini rögtön háromféle festéssel is bemutatja a városi közlekedést egyszerűbbé varázsoló kétkerekűjét, amelyet a hátsó kerékbe épített villanymotor hajt. Ennek táplálásáról lítium-ion akkumulátor gondoskodik, a Mini teljesítményt, és hatótávolsági adatokat nem közölt. A robogó indításához okostelefon-koncepciót dolgozott ki a cég, a tulajdonos mobilját kell a központi kijelzőhöz kapcsolni, ez egyszerre slusszkulcs, navigációs eszköz és audiorendszer.

Fehér-zöld festéssel debütál a Smart - a Mini klasszikus stílusjegyeket kidomborító alkotásával szemben inkább modern formájú - robogója, melyen napelemek is gyűjtik az energiát. A hajtást biztosító kerékagymotor öt lóerős, a lítium-ion akkumulátor 48 voltos. Egy feltöltéssel száz kilométert képes megtenni a robogó, végsebessége 45 km/óra, házi konnektorból 3-5 órát vesz igénybe az újratöltés. Légzsákkal, ABS-szel, holttér-asszisztenssel és iPhone-dokkolóval is felszerelték.