A Hyundai és a Kia előzi a Toyotát Európában

Vágólapra másolva!
2010 első hónapjában a Hyundai és partnere, a Kia 9615 autóval többet adott el, mint a világ legnagyobb autógyártója, a Toyota. Ezzel a konszern Európa legnagyobb ázsiai gyártójává vált, és átvette a vezetést a japánoktól.
Vágólapra másolva!

Európában 4,5 százalékos piaci részesedést szerzett 2010 első tíz hónapjában az új, európai igények szerint tervezett modellekkel, kedvező árakkal és egyedülálló, hétéves garanciaperiódussal vevőket szerző Hyundai és Kia konszern. A hagyományosan megbízhatósága miatt kedvelt Toyota elsősorban a sorozatos visszahívásoknak és a nagy port kavart, Amerikában kipattant botrányoknak köszönheti a visszaesést.

Miközben a beragadó gázpedálról, rendellenesen működő kormányról szóló hírek biztosan nagyobb kárt tettek volna az arculatát sikeresen építő két koreai márkában, a Toyotánál csupán visszaesést okoztak a hazainál kisebb jelentőségű piacon. Mégis stratégiai fontosságú lehet a Toyota számára, hogy kiértékelje a helyzetet, és továbbra is eredményesen versenyezzen a japánok egykori sikereit megismétlő Hyundaijal és Kiával.