Lapos, négyajtós V8-as kupé a Kiától

Vágólapra másolva!
A Mercedes CLS és a Porsche Panamera vetélytársa lehetne a Kia egyelőre név nélküli négyajtós kupé tanulmánya.
Vágólapra másolva!

Forrás: Kia

A szeptemberi Frankfurti Autószalonon a Kia standjának középpontjában fog állni az új tanulmányautó, amely egy négyajtós, négyüléses kupé, remek arányokkal és hátsókerék-meghajtással.

Az alapokat a Hyundai Genesistől vették kölcsön a szép formatervű koncepcióautóhoz, ezért valószínűsíthető, hogy a motorháztető alatt egy V8-as benzinmotor dübörög majd.

Ez az autó az első darabja annak a tanulmányautó-sorozatnak, amely azt hivatott bebizonyítani, hogy a koreai gyártó a kisautókon, kompaktokon, konvencionális szedánokon és szabadidő-autókon kívül másra is képes. Ennek a sorozatnak a következő modelljei a Soul nyitott változata, és egy kis roadster (a Cee'd alapjaira építve) lesznek.

Forrás: Kia

A négyajtós kupé tanulmány megmutatja, hogy milyen formavilágú modellekre lehet számítani a jövőben a Peter Schreyer által irányított Kia dizájnstúdióból, és azt is, hogy melyik kategória felé kacsintgat a koreai gyártó.

"Hiszem, hogy ez az autó egy erős állásfoglalás a Kia részéről" - idézi az Auditól leigazolt Schreyert a szűkszavú sajtóközlemény. "Készen vagyunk, hogy gyorsan előrelépjünk egy új fejezetbe."

Forrás: Kia

Egyedül az üvöltő tigris száját szimbolizáló hűtőmaszk lehet ismerős a mai Kia modellekről, az új orr-rész, a szűkre húzott ablakfelületek, az erősen lejtős tetővonal, a domborodó sárvédők, a fordítva nyíló hátsó ajtók és az elegánsan sportos farrész egy új arcát mutatják meg a márka formanyelvének.

Az egyelőre név nélküli tanulmány mellett két új szériaautót, a háromajtós Picantót és a modellfrissítés utáni Soult viszi el Frankfurtba a Kia.