Két új üzemanyagfajtát vezetett be a Shell

Vágólapra másolva!
Az olajtársaság állítása szerint tankonként akár egy liter is megtakarítható a szeptember 6-án bevezetett új benzinnel és gázolajjal. Ezzel a két új termékkel próbálja lassítani, illetve megfordítani az üzemanyagok iránti kereslet évek óta tartó csökkenését a Shell.
Vágólapra másolva!

Szeptember 6-án jelentette be a Shell, hogy Magyarországon is megkezdte a FuelSave Euro 95 és dízel üzemanyagainak forgalmazását. Az olajcég állítása szerint (50 literes üzemanyagtankkal számolva) tankonként akár egy liter üzemanyag is megspórolható az újfajta adalékokat tartalmazó benzinnel és gázolajjal a korábbi Shell üzemanyagokhoz képest, de a bemutatóval egybekötött prezentáción gyorsan hozzátették, hogy a megtakarítható üzemanyag mennyisége nagymértékben függ a jármű típusától, a vezetés és a forgalom körülményeitől. Gyorsan kiszámolható, hogy tízliteres átlagfogyasztás mellett (és ugyancsak 50 literes tankot feltételezve) 100 kilométerenként (akár) két deci is nyerhető, amiből ugyan nem sokat vehet észre egy átlagautós, ám a Shell állítása szerint az újfajta üzemanyagait azért is érdemes használni, mert meggátolja a szennyeződések lerakódását a szelepek és a befecskendezők környékén, és a hengereknek is extra kenést ad, így javítva a motor hatásfokát. Kérdésekre válaszolva elmondták, hogy az újfajta üzemanyagok arra nem alkalmasak, hogy a már meglévő szennyeződéseket eltávolítsák, csupán a lerakódások megelőzése érhető el velük, így elsősorban azoknak lehet hasznos a FuelSave benzin és gázolaj használata (hosszú távon) akiknek új, vagy újszerű állapotban lévő autójuk van.

A FuelSave benzint és gázolajat már hetek óta szállítják a 243 magyarországi Shell-kúthoz, így elviekben már mindenhol ez kapható a régi 95-ös benzin és gázolaj helyett, ám a forgalmazást csak szeptember 6-án jelentették be hivatalosan, és ekkor cserélték le a kutakon található jelzéseket is. A Shell reményei szerint a két új termékkel lassítható, illetve megfordítható az üzemanyagok iránti kereslet évek óta tartó csökkenése: az első félévben benzinből 5-6 százalékkal, gázolajból 1-2 százalékkal adott el kevesebbet a cég a magyar piacon, mint egy évvel korábban. A Shellnek a benzinpiacon 23 százalékos, a dízelpiacon pedig 20 százalékos a magyarországi részesedése.