Vágólapra másolva!
Az eredeti modell méreteit idéző tanulmányt mutat be a Mini a Genfi Autószalonon. A vicces nevű Rocketman 3+1 üléses.
Vágólapra másolva!

Igazán kis méretű modell feltámasztása óta nem szerepelt a Mini kínálatában, de a Genfi Autószalonon visszatér gyökereihez a márka. Rocketman névre keresztelték az apró újdonságot, amelyből egy prémium városi mini születhet meg néhány év múlva.

3+1 ülésesként jellemzi a Mini a koncepciót, amelynek dimenziói az 1959-es modellét idézik, tíz centiméterrel nyúlik túl rajta. 3419 milliméter hosszú, 1907 milliméter széles és 1398 milliméter magas az autó, tökéletesen illeszkedik a Mini aktuális formai irányzatába. Karbonszálas vázra építették a tanulmányt, ennek egyes elemei nyers valójukban, festés nélkül látszanak.


Kattintson a képre a galériához!

LED-es fényszórókkal és hátsó lámpákkal, 18 colos felnikkel, osztottan nyitható csomagtartóval és előrefelé nyíló oldalajtókkal készült a Rocketman, üvegtetején a brit zászló látható. Az utastérben a plusz egy ülés lehajtható, a fixek sínen tologathatók, így maximalizálva a belső helykínálatot.

Megmaradt a nagy sebességmérő középen, grafikája azonban már 3D-s. Internet-hozzáféréssel és mobil merevlemezzel is felszerelték a tanulmányt, amely részben a Facebook-generáció igényeit szem előtt tartva született meg. A hajtásláncról csak annyit árultak el, hogy átlagfogyasztása három liter.