A világ leggyorsabb irodája: Brabus iBusiness 2.0

Vágólapra másolva!
A Mercedesek tuningolására szakosodott Brabus megépítette a világ leggyorsabb irodáját. A 800 lóerős S osztályt az Apple legújabb termékeivel zsúfolták tele: van Mac Mini, iPod és persze iPad is, ez utóbbiból rögtön kettő.
Vágólapra másolva!

Forrás: Brabus
Forrás: Brabus

Akár videokonferencián is részt lehet venni a hátsó ülésről
(Még több fotó a galériában, kattintson a képre!)

Az extrém módon átalakított Mercedeseiről híres Brabus tuningcég ezúttal nem csak a teljesítménynövelésre ment rá, hanem a műszaki tartalomra is: legújabb iBusiness 2.0 nevű művükbe belezsúfolták az Apple jelenlegi kínálatát. A csomagtartóba egy Mac Minit építettek, amely egy tetőből lenyíló monitorral van összekötve. Mindkét első ülés háttámlájában egy-egy bluetoothos Apple-billentyűzet kapott helyet, valamint egy-egy iPad is, természetesen dokkolóval. A CD-tár már rég a múlté, helyette egy 64 gigás iPodon tárolhatja a zenéit az autó tulajdonosa, akinek saját wifi hálózata és nagy sebességű internetelérése is van, így bármikor letöltheti kedvenc számait. A cég egy speciális alkalmazást is fejlesztett az iPadekhez, amelyeken keresztül lehet irányítani az S osztály elektronikai arzenálját a hifitől kezdve a netes televízióig.

Forrás: Brabus
Forrás: Brabus

350 km/órában limitálták a végsebességet

Ami a teljesítményt illeti, a Brabus nem sokat vacakolt, mert egy 12 hengeres duplaturbós motort épített az S osztály orrába kerek 800 lóerővel és 1420 newtonméternyi nyomatékkal. A bődületes teljesítménynek köszönhetően alig 3,9 másodperc szükséges a 100 km/órás tempó eléréséhez, míg a végsebességet 350 km/órában limitálták. Akit nem motivál az, hogy akár 350-nel is repeszthet internetezés közben, külön is megrendelheti az Apple-kavalkádot és az utastér igényes átalakítását az S osztályához.