Még több kínai pénz áramlik a Saabba

Vágólapra másolva!
Újabb kínai befektetővel állapodott meg a Saab, a Youngman nevű, ismeretlen autógyártó segít további 136 millió euróval.
Vágólapra másolva!

Nem hozta meg a várt eredményt a kínai Pang Da segítsége a Saabnak, a svéd márkánál múlt héten ismét leálltak a gyártószalagok. Átmeneti segítséget ismét Kínából szerzett a csőd szélén táncoló márka, a teljesen ismeretlen, Zhejiang Youngman Lotus Automobile nevű vállalattal írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot.

Ez még semmire sem kötelezi a kínai felet, mindenesetre a megállapodás szerint a Youngman 136 millió eurót pumpál a Saabba, cserébe 29,9 százalékos részesedést kap a márkát birtokló Spykerben. Arról is megállapodtak a svédek, hogy a korábban 65 millió eurós támogatást ígérő Pang Da feltornázza 109 millióra a befektetésre kerülő összeget, 24 százalékos Spyker-tulajdonrészét azonban nem növeli.

Nem titok, hogy a Saab szeretne terjeszkedni a kínai piacon, ezúttal nemcsak pénzügyi, hanem helyi gyártási partnert is szerzett: a Kínában forgalmazott Saabok a tervek szerint a Youngman üzemében készülnek majd.

Forrás: Saab