Kis kupéval megy neki a Porschének a BMW

Vágólapra másolva!
Az Auto Express című brit lap szerint M2 néven készít kupét a BMW. Akár triplaturbós motor is kerülhet az autóba, melynek ellenfelei a Porsche Cayman és az Audi TT RS lennének.
Vágólapra másolva!

Ha minden igaz, új kupén dolgozik a BMW M csoportja, az Auto Express információi szerint az M2 készül a sportrészleg műhelyében. A lap a divízió új vezérigazgatójától, Dr. Friedrich Nitschkétől szerezte információit, az M2 ráadásul csak a kezdet.

Jön a forradalmiként beharangozott új M3, illetve egy, a Lamborghini Aventador riválisának szánt szuperautón is dolgoznak. Az M2 ugyanarra az F21 jelű padlólemezre épül, amelyre a várhatóan 2014-ben debütáló 2-es sorozat, a hátsókerék-hajtású modellel a Porsche Caymantól és az Audi TT RS-től szeretnének vevőket elszívni a bajorok.

Kétféle motort tesztelnek az autóhoz, a háromliteres, hathengeres, 350 lóerős turbó mellett egy nagyjából ugyanekkora teljesítményű, de triplaturbós blokkot is próbálgatnak a mérnökök. Ez a motor a hírek szerint szeptemberben, Frankfurtban debütál az X3M-ben, a két hagyományos mellett egy elektromos feltöltő biztosítja a takarékosabb működést.