Koreában 5,5 millió forint a Samsung csúcsmodellje

Vágólapra másolva!
207 millió euróból fejlesztették a Renault koreai csúcsmodelljét. A Samsung SM7 kétféle V6-os benzinmotort kap Koreában, és elképzelhető, hogy Európában is bemutatkozik.
Vágólapra másolva!

Hét évvel a Nissan Maxima alapokra épülő elődje után mutatkozik be Koreában a Renault-Samsung új csúcsmodellje. A felső-középkategóriás limuzin fejlesztése 32 hónapig tartott és 207 millió euróba (kb. 57,5 milliárd forintba) került a francia-koreai konszernnek. Jelentős méretnövekedése elsősorban az utastérnek tett jót, az első gyári fotókon is jól látszik, milyen tágas az autó, a lábtér például 7 cm-rel nagyobb lett.

Forrás: Renault-Samsung

Motorjai ismét a Nissan palettájáról származnak, klasszikus nagyautóhoz méltón már a belépőmodell is V6-os, a 2,5 literes motor 190 lóerős, nyomatéka 243 Nm, hivatalos átlagfogyasztása 9 liter százkilométerenként, de van egy erősebb változat is, egy szintén V6-os 3,5 literes blokk 258 lóerővel, 330 Nm nyomatékkal és 10,4 literes átlagfogyasztással.

Mindkét kivitelhez alapáron jár a hatfokozatú automata váltó, amely meghagyja a kézi kapcsolgatás lehetőségét a sofőrnek. Elképzelhető, hogy a Renault megpróbál több bőrt is lehúzni az SM7-ről és Európában is piacra dobja saját márkanevén, ahhoz azonban szüksége lesz egy nagy dízelmotorra és egy jó árra, mert errefelé a prémiumgyártóké a felső-középkategória.

Nézze meg a Samsung SM7 gyári videóját!

Koreában 19 700 eurónál kezdődik az SM7 ára, ami nagyjából 5,5 millió forintnak felel meg, ennyiért itthon biztosan sorban állnának érte, pedig valójában csak keveseknek van szüksége ekkora autóra.