Új sportautót mutat be Frankfurtban a Jaguar

Vágólapra másolva!
Egy izgalmas formájú soportkocsival készül a Frankfurti Autószalonra a Jaguar.
Vágólapra másolva!

Egyelőre csak egy grafikát tett közzé a brit luxusmárka a C-X16 nevű tanulmányáról, amelyet a szeptember közepén kezdődő Frankfurti Autószalonon lepleznek le. A Jaguar közleménye szerint "ez a modell lesz a márka új generációs sportautóinak az előfutára, mind a formai, mind a technikai megoldásait tekintve", így igencsak izgalmas újdonságra számíthatunk.

A Jaguar ugyan még elég kevés dolgot árult el az autóról, a brit Autocar azonban kiderítette, hogy a C-X16 a következő generációs XK rövidített alvázát kapja majd, az eddig információk szerint mintegy 30 centivel lesz rövidebb az XK-nál, ám a két modell szélessége közel azonos lesz.

A kupé és kabrió kivitelben is készülő kétüléses C-X16 vadonatúj fejlesztésű V6-os motort fog kapni, amelyet kompresszorral lehet kérni, de később feltehetően egy V8-as motorral szerelt csúcsváltozat is feltűnik majd a kínálatban. A Porsche Boxster/Cayman és BMW Z4 vagy éppen a Mercedes SLK ellenfelének szánt Jaguar a következő év vége felé kerülhet a szalonokba ötvenezer fontos indulóáron, azaz mintegy 16 millió forinttól indulhat majd a hazai árlista.

Forrás: [origo]