Szárnyas limuzin a Mercedestől

Vágólapra másolva!
Négy elektromos motorja van a Mercedes F125 nevű tanulmányának.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mercedes-Benz
Forrás: Mercedes-Benz

A hivatalos frankfurti premierje előtt egy nappal szivárogtak ki képek a Mercedes új tanulmányáról, amely mind a formáját, mind a technikai megoldásait tekintve bepillantást enged a márka jövőjébe.

Forrás: Mercedes-Benz
Forrás: Mercedes-Benz

Az F125 nevű koncepció meglehetősen radikális előrelépés a márka részéről, hiszen nem hasonlít egyetlen ma futó Mercedeshez sem, sőt még a márka eddig bemutatott tanulmányautóihoz se nagyon fogható a felnyíló ajtós limuzin. Az izgalmas formájú tanulmány technikai megoldásai is meglehetősen előremutatóak: meghajtásáról négy darab elektromos motor gondoskodik 231 lóerős teljesítménnyel. A gyár ígérete szerint a pillekönnyű anyagokból épített tanulmánynak mindössze 4,9 másodpercre van szüksége a 100 km/órás tempó eléréséhez, míg a végsebessége 220 km/óra.

Forrás: Mercedes-Benz
Forrás: Mercedes-Benz

Az F125 elektromos motorjainak üzemanyagcella biztosítja az energiát, így benzin helyett hidrogént kell bele tankolni, de biztos, ami biztos konnektorról is fel lehet tölteni a beépített lítiumion-akkumulátorokat, amelyek mintegy 50 kilométer megtételére elegendő áramot képesek tárolni. A Mercedes állítása szerint akár 1000 kilométer is megtehető az F125-tel, amíg kiürül a nagy nyomás alatt tartott hidrogén a szénszálas tankból.