WTCC: Michelisznek nagyon rosszul sikerült a szezonzáró

Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság privát értékelésének első helyéért utazott Makaóba, de az eredmények szerencsétlen alakulása miatt a Zengő Motorsport versenyzője végül egészen a negyedik helyig csúszott vissza. Az összetettet óriási csatában Yvan Muller nyerte a nagyot hajrázó Robert Huff előtt.
Vágólapra másolva!

Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság privát értékelésében (Yokohama Trophy) szeretett volna az első helyen végezni, és erre minden esélye meg is volt, a szezonzáró makaói futamokon ugyanis dupla pontokat osztottak. Ebből azonban végül a lehető legrosszabbul jött ki a Zengő Motorsport versenyzője, nemcsak, hogy nem előzte meg Kristian Poulsent, még a második helyet is elveszítette és csak a negyedik helyen zárta az értékelést.

A balszerencsesorozat már az időmérőn elkezdődött, ahol Michelisz a 12. helyet szerezte meg, vagyis nem jutott be a Q2-be. Ebből a pozícióból kezdhette mindkét versenyt, az elsőn a nyolcadik, a másodikon a kilencedik helyen ért célba, de több olyan riválisa is előtte végzett, akiket maga mögött kellett volna tartania.

Poulsen végül meg tudta tartani a Yokohama Trophy első helyét, Micheliszt a két ötödik helyet szerzett Michel Nykjaer és a veterán Franz Engstler előzte meg a dupla pontoknak köszönhetően. A német az abszolút összetettben is megelőzte a kilencedik helyre visszacsúszott Micheliszt, azonos pontszámmal zártak, de jobb helyezései miatt Engstleré lett a nyolcadik hely.

Izgalmas volt a bajnoki címért dúló harc is, a Chevrolet két pilótája, Yvan Muller és Robert Huff vívott érte öldöklő csatát. Noha Huff mindkét makaói versenyt megnyerte, Muller az első versenyen szerzett második és a második futamon elért harmadik helye pont elég volt arra, hogy megőrizze előnyét a pontverseny élén. Muller 433, Huff 430 pontot szerzett a szezonban, ennél szorosabb nehezen lehetett volna a vége.

"Nem csupán a privát bajnokság ment el, de még a tabellán is vesztettünk egy helyet, így végül a tavalyi helyezésünket tudtuk hozni" - írta honlapján a Zengő Motorsport. "Úgy csúszott ki alólunk ez a hétvége, hogy csak pislogtunk. Infókat nem kaptunk az új autóhoz, szponzoraink szorulnak a gazdasági cunamiban, lehetetlenül alacsony költségvetéssel, pechszériával idén idáig jutottunk. Köszönjük, hogy szurkoltatok, köszönjük, hogy kitartottatok. Ne csüggedjünk, ekkora erőforrásból eddig lehet jutni."

Túraautó-világbajnokság 2011, végeredmény:
1. Y. Muller (Chevrolet) 433 pont
2. R. Huff (Chevrolet) 430
3. A. Menu (Chevrolet) 323
4. T. Coronel (BMW) 233
5. G. Tarquini (Seat) 204
6. T. Monteiro (Seat) 117
7. K. Poulsen (BMW) 112
8. F. Engstler (BMW) 88
9. Michelisz Norbert (BMW) 88
10. M. Nykjaer (Seat) 86

Yokohama Trophy:
1. K. Poulsen 141
2. M. Nykjaer 139
3. F. Engstler 125
4. Michelisz Norbert 124
5. J. Villa 88