Vágólapra másolva!
Öt- és hétszemélyes kivitelben is kapható lesz a 4,5 méteres Dacia egyterű, a Lodgy. A hivatalos képek alapján a kicsit Granc Scénices megjelenésű modell orra kifejezetten mutatós.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be a Dacia újdonsága, a Lodgy, de már most megjelentettek róla két hivatalos gyári képet. Ez a modell újabb lépést jelent a márka kínálatában, hiszen a Logan (szedán, kombi, pickup) és a Sandero mellett tavaly már megjelent a szabadidő-autó Duster, idén pedig érkezik az egyterű.

Az autó műszaki alapjait még titkolják, de sokat elárul az, hogy az autó 4,5 méteres hossza, valamint a körvonala nagyban hasonlít a Renault Grand Scénicéhez. Persze a Dacia más design kapott, az orra kifejezetten jól néz ki, talán ez a legmutatósabb román modell eddig. A hátsó lámpa már kicsit furcsák, de összességében nincs nagy baj az új Dacia kinézetével.

Forrás: Dacia

A Lodgy öt- és hétszemélyes kivitelben is kapható lesz, várhatóan az utastérben visszaköszön majd az eddig már megszokott kissé puritán anyagválasztás. Sajnos még a motorokról sem árultak el semmit, de várhatóan a már megszokott 1,6 literes benzines, és 1,5-ös turbódízel motorok kerülnek ebbe is.

Forrás: Dacia

A magyar importőr tájékoztatása szerint az új Dacia a márciusi bemutatás után nem sokkal, még tavasszal megérkezik a magyar piacra is. A modellre a gyár 3 év garanciát vállal.