Megmutatták a legizgalmasabb Lexust

Vágólapra másolva!
Műszaki adatok még nincsenek, de rengeteg kép jelent meg az LF-LC-ről.
Vágólapra másolva!

Forrás: Lexus
Remélhetőleg ehhez nagyon hasonlóan fognak kinézni a jövő Lexusai
(Még több fotó a galériában, kattintson a képre!)

Hivatalosan csak a január 9-én kezdődő Detroiti Autószalonon rántják le leplet a Lexus legújabb modelljéről, ám az LF-LC nevű 2+2 üléses tanulmányról máris rengeteg gyári fotó jelent meg. A japán gyár eddig is szépen csepegtette az információkat az autóról, először, csak az utasterének egy részletét mutatták meg, majd a külsőről következett egy kép, hogy végül teljesen egészében is bemutassák az autót.

Forrás: Lexus
A lemezek alatti technika egyelőre titok, csak az a biztos, hogy hibrid meghajtást kapott

A műszaki paramétereket azonban nem tették közzé a képekkel együtt, ezzel valószínűleg most már megvárják a detroiti premiert, ám az autó oldalán látható hybrid felirat sokat elárul, hogy mi található a lemezek alatt. Az utastér kialakítása ugyanolyan izgalmasra sikeredett, mint a külsőé, hullámzó, egymásba olvadó vonalak és igényesen összeválogatott anyagok fogadják az utasokat. Érdekes és egyben jövőbemutató megoldás, hogy gombok helyett érintőképernyőket találni a műszerfalon és a középkonzolon, de természetesen a műszerfal is teljes egészében digitális.

Forrás: Lexus
Gombok helyett érintőképernyőket találni a műszerfalon

Az LF-LC bevallottan a jövő Lexusainak a formai és technikai előfutára, a sorozatgyártásáról egyelőre nincs szó, de az autó kidolgozottságát tekintve jó eséllyel hamarosan felbukkan valami hasonló a Lexus kínálatában, ami a 6-os BMW és a Mercedes SL ellenfele lehet.