Nem vesz több külföldi autót a kínai kormány

Geely GE
Vágólapra másolva!
Gazdasági, költségcsökkentési és környezetvédelmi okokból kitiltotta beszerzési listájáról az importált autókat a kínai vezetés.
Vágólapra másolva!

Minden saját járműgyártással rendelkező országban magától értetődő, hogy a hivatalosa szervek elsősorban a hazai gyártmányokat választják. Kínában mostantól kötelező lesz saját gyártású autóval járniuk a hivatalos személyeknek, ugyanis a vezetés kitiltotta az összes importált autót a flotta beszerzésekből. A kormány költségcsökkentésre és környezetvédelmi okokra hivatkozva döntött úgy, hogy a szabad piacot korlátozó intézkedéssel megváltoztatja az eddigi gyakorlatot.

Forrás: Geely
Forrás: Geely

A politikusok és a rendőrnyomozók is csak a kormány listáján megjelölt 412 féle kínai gyártmány egyikét használhatják a jövőben, és azt is meghatározták, hogy egy beszerzendő autó ára nem haladhatja meg a 180 ezer jüant (nagyjából hatmillió forint), motorja nem lehet nagyobb 1,8-asnál és a gyártó cégnek az elmúlt két évben a bevétel legalább három százalékát vissza kellett forgatnia a kutatás-fejlesztésbe.