A versenypályán tovább él a Saab

Saab 9-3 i TTA 2012
Vágólapra másolva!
A Svéd Túraautó Bajnokságban vadonatúj Saab 9-3-asok csapnak össze a Volvókkal, annak ellenére, hogy tavaly megszűnt az autógyártó cég.
Vágólapra másolva!

Forrás: Flash Engineering

A lelkesedés tovább élteti a szebb napokat látott svéd autómárkát és halála után is további sikereket szerezhet neki a versenypályán. A Svéd Túraautó Bajnokság (TTA) indulói közül a Flash Engineering a Team Tidővel indítja a friss fejlesztésű Saab 9-3-asokat a Saab Dealer Organisation és a szükséges alkatrészeket a személyautókhoz is biztosító Saab Parts közreműködésével.

Forrás: Flash Engineering

Jan "Flash" Nilsson, Mattias Andersson, Linus Ohlsson és egy egyelőre meg nem nevezett pilóta vezeti majd az autókat. "Már 40 éve szeretném látni, hogy küzd egymással a pályán a Saab és a Volvo, ez most végre valósággá válik. Az álmom, hogy minden rajongó eljön és a pálya mellől szurkol nekünk" - mondta Nilsson.

Forrás: Flash Engineering

Még a cég egykori elnöke, Jan-Ake Jonsson is megszólalt: "Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem a Saab történetének, és nagyra becsülöm a Flash Engineering kezdeményezését - a 9-3-as versenyautó megépítését - hiszen ebből is látszik, milyen szorosan kötődik a svéd nemzet ehhez a márkához." A új autó éles tesztelése jövő héten kezdődik.