Iskolás fiú lehetett az áruszállító Mini ötletgazdája

mini clubvan
Vágólapra másolva!
Három évvel ezelőtt, egy akkor 12 éves fiú javasolta a Mininek, hogy Clubvan néven áruszállítót készítsen. Néhány napja mutatkozott be a szériamodell.
Vágólapra másolva!

Nemrég mutatkozott be a tanulmányként a Genfi Autószalonon kiállított áruszállító Mini, a Clubvan szériaváltozata. Az autó alapjait a Clubman adja, csupán a hátsó üléseket szerelték ki belőle, és eltüntették a hátsó ablakokat.

Az Auto Express szerint 2009-ben egy akkor 12 éves fiú levelet írt a Mininek, amelyben azt javasolta, hogy a márka készítsen egy ilyen modellt. Alexander Goldsmith a névre is adott ötletet levelében - ez véletlenül éppen a Clubvan volt. Goldsmith bemutatta saját levelének másolatát, illetve azt a választ is, amelyet a Minitől kapott. Ebben a gyártó azt írja, hogy az ötletet továbbították a termékfejlesztésért felelős részlegnek. Goldsmith levelét állítólag "nagy érdeklődéssel" fogadták, de a válaszban szerepelt az is, hogy a Clubman miatt nem biztos, hogy sorozatgyártásba kerül egy ilyen autó.

Nem világos, hogy az iskolás fiú levelének valóban van-e köze a Clubvan elkészítéséhez, az Auto Expresshez eljuttatott hivatalos állásfoglalásában a Mini azt írta, hogy a "Clubvan piacra dobása a klasszikus Mini furgon mintájára évek óta napirenden volt." A gyártó mindenesetre örül, hogy ilyen előrelátó gyerekek is élnek az országban, Goldsmith példája alapján szép jövőt jósol a brit autógyártásnak.