Sebastien Loeb befejezi a ralizást

sebastien loeb wrc
Vágólapra másolva!
A nyolcszoros ralivilágbajnok a Párizsi Autószalonon bejelentette, hogy 2013-ben már csak néhány versenyen kíván rajthoz állni a WRC-ben. Később a WTCC-ben folytatódhat a francia versenyző és a Citroën gyümölcsöző kapcsolata.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, Sébastien Loeb megunta, hogy évek óta halomra nyeri magát a rali-világbajnokságon, és új kihívásokat keres magának. 2013-ban már csak pár európai versenyen fog rajthoz állni a Citroën DS3 WRC-vel, eddig csak a szezonnyitó Monte Carlo-ralin való részvétele biztos. Valószínűleg kedvenc aszfaltos futamait fogja előnyben részesíteni, így például a francia és a német ralit is.

Csapattársa, Mikko Hirvonen biztosan teljes szezont fog futni jövőre is, de hogy ki lesz a harmadik versenyzője a Citroënnek, még nem lehet tudni.

Loeb Párizsban elárulta, hogy a Citroënnel közösen azt fontolgatják, hogy beszállnának a WTCC-be, azaz a túraautó világbajnokságba, így a két-három év múlva akár Michelisz Norbert ellen is láthatjuk majd versenyezni a 74 rali világbajnoki futamgyőzelemmel rendelkező 38 éves versenyzőt. Loeböt valószínűleg a test-test elleni küzdelem izgatja, mivel a raliban csak az óra ellen kellett küzdenie. Tavaly már tesztelte a Chevrolet WTCC versenyautóját, korábban elindult pár pályaversenyen is. Valószínűleg idén a kilencedik bajnoki címét is meg fogja szerezni, mivel 61 ponttal vezet csapattársa előtt, és már csak három verseny van hátra.

Forrás: AFP