Futárbiciklik inspirálták a Honda Edge-et

honda edge
Vágólapra másolva!
A tanulmányautó tervezői a városi, fix áttételű biciklik egyszerűségét, használhatóságát és egyénre szabhatóságát próbálták egy autóban megvalósítani.
Vágólapra másolva!

Forrás: Honda

Megköszönhetik a Montreáli Autószalon szervezői a Hondának, hogy a japán gyártó feldobta a Detroiti Autószalon árnyékában tengődő kiállítást azzal, hogy bemutatott egy új tanulmányt, az Edge-et. Sajtóanyaga szerint az autó tervezőit a fix áttételű kerékpárok, az ún. "fixik" inspirálták, mivel azok "egyszerűek, jól használhatóak, de ugyanakkor egyénre is szabhatóak, és tele vannak egyéniséggel."

Forrás: Honda

A Honda amerikai dizájnigazgatója, Dave Marek szerint a mai kisautók vagy jól használhatóak, de akkor unalmasak, vagy pedig izgalmasak, de akkor nem praktikusak és drágák. Ezeket az ellentmondásokat akarták feloldani a városban élő Y-generációnak szánt Edge-dzsel, amely profilból teljesen úgy néz ki, mint az első Renault Twingo. Sajnos a Honda nem árult el részleteket a hajtásláncról, és arról sem, hogy van-e esély a mutatós kisautó sorozatgyártására.

Forrás: Honda