A Bugatti sem ellenfél a svájci sportautónak

Vágólapra másolva!
A korábban a Sauber Forma-1-es csapatánál és a BMW-nél dolgozó mérnökök alkotása a Weber F1, amelynek minden kilójára közel egy lóerő jut.
Vágólapra másolva!

Forrás: Weber

Még a Ferrari LaFerrari vagy a Bugatti Veyron SS sem ellenfél a Weber F1 nevű hipersportkocsinak, amely a világ leggyorsabb szériaautói közé tartozik. Duplaturbós, 5,6 literes V10-es motorjából a svájci mérnökök 1200 lóerős teljesítményt és 1250 Nm-es nyomatékot hoztak ki.

Forrás: Weber

Ennek a hatalmas erőnek mindössze 1250 kilogrammot kell mozgatnia, így nem csoda, hogy a menetteljesítmények minden képzeletet felülmúlnak: 0-ról 100-ra 2,5, 200-ra 6,6, 300-ra 16,2 másodperc alatt gyorsul az összkerék-meghajtású kocsi, a végsebessége állítólag meghaladja a 400 km/h-t. Akinek ez nem lenne elég, azok hamarosan a KERS-szel szerelt hibrid változatot is megvásárolhatják majd, amely már 1600 lóerős teljesítménnyel bír majd.

Forrás: Weber

A Weber F1 4,5 méteres hosszúságához mindössze 1,15 méteres magasság tartozik, a tengelytávja 2,9 méter. Karosszériaelemei és a váza is szénszálból készül, utóbbi mindössze 65 kilogrammot nyom, pedig igen merev szerkezetű. A kocsi lassításáról a 380 mm átmérőjű kerámiafékek mellett aktív szárnyak is gondoskodnak, a hátsó például 5 századmásodperc alatt függőleges állásba hozható. Sajnos a kocsi ára egyelőre ismeretlen, a rövid sajtóanyag szerint egyéni megbeszélés kérdése.