Valami nagyon durva történik az új C osztály üléseivel

merci ülés
Vágólapra másolva!
Fehér anyag csapódik ki a Merci-ülésekből, állítólag nem veszélyes.
Vágólapra másolva!

Rengeteg a panasz az európai Év Autója-címre is esélyes új Mercedes-Benz C osztállyal kapcsolatban, bár nem árt leszögezni, hogy a kifogások jórészt az amerikai gyártású modellekkel kapcsolatosak. Problémákból eddig is volt bőven: hibásan beszerelt hátsó lámpák, illetve a szórakoztató rendszerhez kapcsolódó hibás touchpadok miatt panaszkodtak a vevők, és most itt az újabb furcsa jelenség.

Az MB Tex nevű kárpitozással készült autók ülésein nem túl gusztusos, fehér színű, olajos kicsapódás jelent meg. A tulajdonosok fórumos bejegyzései szerint a jelenség akkor jelentkezik, amikor egy utcahideg C osztályban alaposan befűtenek.

Csak semmi pánik, nem veszélyes, és szappanos vízzel úgyis lejön

A tulajdonosok szerint az anyag nem színezi el feltétlenül az üléseket, meleg szappanos vízzel legtöbbször nyom nélkül letörölhető. Egyes esetekben a kicsapódás magától eltűnik, majd másféle "mintával" jelentkezik újra. A rengeteg panasz miatt a Mercedes hivatalos visszahívást ugyan nem hirdetett, de a kereskedéseknek küldött egy levelet, amelyben előírja az érintett autókban a fejtámlák, illetve az ülések kárpitozásának cseréjét, a vezetőoldali ülőlap kivételével. Ezt "gyári kalibrációs okokkal" indokolta a Mercedes. A gyártó szerint a kicsapódás egészségügyi kockázatot nem jelent.