Magát vezeti, és drónleszálló is van rajta

Rinspeed Etos Concept
Vágólapra másolva!
Svájcban úgy érezték, többet is ki lehet hozni a BMW i8 hibridjéből, a végeredmény pedig a Rinspeed Etos lett. A visszafogottabb külsőt különleges technikai csemegékkel pótolták a mérnökök.
Vágólapra másolva!

A januári CES kiállításon, Las Vegasban debütál majd a Rinspeed Etos, amelyről a korábbi előzetes után most rendes képek és adatok érkeztek a gyártótól. A forma felidézi előttünk a különleges i8-at, bár a svájciak alaposan átalakították. Elsősorban a hátsó rész változott sokat, a BMW szárnyprofilba integrált lámpái helyett egyszerű és letisztult dizájnt álmodtak a helyére.

Forrás: Rinspeed

A beltér viszont nyomokban sem emlékeztet a bajorok sportautójára. Vezető és utasa előtt egyaránt egy hajlított 21,5 colos Ultra HD felbontású képernyőn jelennek meg az információk. Nem kevésbé különleges az összecsukható és besüllyeszthető kormány, hiszen az Etos önvezető módban is használható. A fedélzeti multimédiát a Harman Connected Car működteti, hanggal, gesztusokkal és normál érintéssel egyaránt használható.

Forrás: Rinspeed

Összesen nyolc darab HD kamera biztosít teljes körpanorámát az autó környezetében, elöl és hátul 180 fokban láthatunk mindent. A külső visszapillantókat is kamerák helyettesítik. Ezeknél is érdekesebben hangzik az utastér mögött elhelyezett leszállóhely, amihez egy DJI drónt is kapunk.

Amikor a tulajdonos épp nem a drónnal játszik, akkor ez a felület egy vizuális tánctérré alakítható, mivel 12 ezer, egyedileg vezérelt színes LED biztosítja, hogy bármilyen animációt, képet megjeleníthessünk rajta.

Forrás: Rinspeed

Az Etos egyedi megoldásai közé tartozik a 20 colos Borbet GTX felni, amelyet kerámia és fém ötvözetéből készül. További részleteket a CES kiállításon árulnak majd el róla, de mivel koncepcióról van szó, így a közeljövőben nem várható, hogy gyártásba kerülhet.