Több mint 2000 lóerős a duplaturbós Lamborghini

Lamborghini Huracán
Vágólapra másolva!
Az olasz szupersportautó már alaphelyzetben is 610 lóerős, de némi átalakítással ennek a három és félszeresét is ki lehet kihozni belőle.
Vágólapra másolva!

Tavaly mutatkozott be az Audi tulajdonában lévő olasz márka legújabb büszkesége, a Huracán. A Gallardo utódjának szánt típus a remek megjelenés mellett kellően erős motort is kapott. Az 5,2 literes, 610 lóerős V10-es szívómotorral 3,2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 325 km/h.

Vannak azonban, akiknek ez sem elég. Ennél a pisztáciazöld példánynak a motorját például az Underground Racing két turbóval vadította meg, amitől az egészen extrém, 2100 lóerős teljesítményt produkál. Mindezt egy szekvenciális versenyváltóval kombinálták, illetve ügyeltek a turbólyuk eltüntetésére is az ALS rendszerrel, ez okozza a kipufogó füstölését.

Az optikai tuningot nélkülöző autót kivitték a Spring Texas Invitational rendezvényre, ahol néhány hasonló erősségű autóval mérték össze. Ahogy a videóból látszik, csupán a 2000 lóerős Nissan GT-R tudta megszorongatni.