Magyar akkuval jön az elektromos Audi SUV

Audi Q6
Vágólapra másolva!
Várhatóan az idei Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a Q6 tanulmány változata, részben magyar akkumulátorokkal.
Vágólapra másolva!

Az Audi új elektromos hajtású szabadidő-autót mutat be 2018-ban, melynek 500 kilométeres hatótávját az LG Chem és a Samsung SDI Magyarországon és Lengyelországban gyártott akkumulátorai biztosítják majd - jelentette be csütörtökön az Audi.

Eddig ez az egyetlen hivatalos grafika áll rendelkezésre az autóról Forrás: Audi

„Dél-koreai fejlesztőpartnereinkkel elhozzuk az Európai Unióba a legújabb akkumulátor technológiát, így erősítjük az európai ipart ezzel a kulcsfontosságú technológiával” – nyilatkozta Dr. Bernd Martens, az Audi beszerzési főnöke. „A cellamodulok rendkívül nagy teljesítményűek. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy egy olyan technológiával álljunk elő, amely a villanyautókat még attraktívabbá teszi a vevőink számára” – tette hozzá.

Az 500 lóerősre becsült elektromos szabadidő-terepjáró járművet, az Audi első, sorozatgyártásban készülő teljesen elektromos hajtású autóját a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatják be tanulmányautó formában. Jelenleg az Audi teljesen elektromos R8 e-tron modellje egyedi összeszerelésben készül, a többi elektromos Audi modell pedig konnektoros vagy sima hibrid.