Egymillió dollárba kerül James Bond tengeralattjáró Lotusa

Vágólapra másolva!
Drágán adják Roger Moore híres járművét, az átalakulásra képes Espritet, pláne annak tudatában, hogy egy működésképtelen, motor nélküli kellék autóról van szó.
Vágólapra másolva!

A Wet Nellie becenevű fehér Lotus Esprit S1 az 1977-ben forgatott „A kém, aki szeretett engem” c. filmben tűnt fel, amikor James Bond úgy menekült el az üldözői elől, hogy egyszerűen a tengerbe hajtott vele.

Forrás: United Artists

A vízben tengeralattjáróvá alakult át a sportkocsi: behúzta a kerekeit, ráccsal fedte le az ablakait, és propellerek fordultak ki a hátuljából. Bond egy helikoptert is kilőtt a víz alól egy rakétával, aztán az úszás után stílusosan egy strandon ért partot a kétéltű jármű. Emlékezetes pillanat volt, amikor a Roger Moore egy halat dobott ki az ablakon át, a fürdőzők nagy megrökönyödésére.

Nézze meg a híres jelenetet!

A filmtörténet egyik leghíresebb autóját most bárki megvásárolhatja, ha rendelkezik legalább egymillió dollárral, azaz 290 millió forinttal. Fontos megjegyezni, hogy az eladó jármű nem egyedi, mivel rajta kívül még két hasonló példány maradt fenn abból a hatból, amelyek 40 éve, a forgatásra készültek.

Forrás: Hemmings

A megmaradtakból az egyiket maga Elon Musk vette meg szintén egymillió dollárért 2013-ban azzal a céllal, hogy Tesla alkatrészekkel szárazföldön is működőképessé alakítja. Csak Muskét lehetett ténylegesen vezetni a víz alatt, a most eladósorba került példány viszont csak a trükkfelvételek kellékeként funkcionált.

Forrás: Hemmings

Egymillió dollárért tehát egy olyan Lotust kaphat a vevő, amelyet sem szárazon, sem vízben nem lehet vezetni. Vigasz lehet, hogy legalább a kerekei képesek befordulni, és a helyükön áramvonalas uszonyok bukkannak elő.