Ki nem állhatják a hazai utak minőségét a magyarok

ökoaszfalt, gumibitumen, MOL, útépítés
Magyarország legrégebbi gumibitumenes burkolata 2004-ben, Zalaegerszegen épült. Az út most is kiváló állapotban van a MOL közlése szerint
Vágólapra másolva!
Magyarországon a legalacsonyabb az infrastruktúrával való általános elégedettség, a magyarok mindössze 10 százaléka értékelte összességében pozitívan a közlétesítmény-hálózatot.
Vágólapra másolva!

Az Ipsos nemzetközi felmérése a világ 26 országában, 18 500 válaszadó megkérdezésével készült. A Magyarországon élők a közúthálózattal, a helyi utakkal a legkritikusabbak, azokat csak 16 százalék minősíti jónak.

Ezzel a magyarok az utolsók a mezőnyben. A vasúthálózatot a válaszadók 22 százaléka ítéli megfelelőnek. A nemzetközi átlag a két kategóriában 43, illetve 44 százalék.

A nemzetközi átlagnak megfelelően a magyarok mintegy fele, 53 százaléka szerint akad tennivaló a közlétesítmény-hálózattal

Az autópályák, főutak állapotáról már jobb a hazai vélemény, bár az átlagtól ez is elmarad. A főútvonalakkal a magyarok 44 százaléka elégedett, míg a légi közlekedés lehetőségeivel 49 százalék.