Fordulat után fordulat: még sincs engedélye a III. kerületnek a kamerákra

Vágólapra másolva!
A III. kerület igazolta, hogy kapott hozzájárulást a térfigyelő kamerák kihelyezéséhez. Aztán kiderült, hogy az igazolás mégsem bizonyít semmit.
Vágólapra másolva!

A főváros korábban három munkanapot szabott határidőnek a III. kerületnek, hogy bemutassa a vonatkozó engedélyeket, a Hvg.hu azonban kiszúrta, hogy Puskás Péter alpolgármester már kedden válaszolt.

A Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztály vezetőjének, Sidó Szabolcsnak írt levelében azt írta: "A főváros állításával szemben a valóság az, hogy az ellenőrző berendezések telepítésével a III. kerületi önkormányzat által megbízott szakmai tervező cég rendelkezik mindazon engedélyekkel, amelyek a szóban forgó berendezések telepítéséhez szükségesek voltak."

Puskás azt írja, tavaly december 2-án a Városigazgatási Főosztály Közterület-használati Osztályának vezetője közölte az önkormányzattal, hogy éppen Tarlóstól, a főpolgármestertől kapták meg a tulajdonosi hozzájárulást a Fővárosi Önkormányzat nevében a kamera telepítéséhez. A levélhez a vonatkozó dokumentumokat is csatolták, a III. kerület által bemutatott iratok itt tekinthetők meg.

Frissítés: A III. kerület által bemutatott papírokra válaszul a fővárosi önkormányzat a budapest.hu oldalon nyilvánosságra hozta a válaszlevelet. Ebben azt írják, hogy az óbudai önkormányzat nem azokat a papírokat mutatta be, amiket kértek. Ezek ugyanis nem a kamerára vonatkoznak, hanem egy földkábelre, ami az energiát biztosítja a kamerarendszerhez. Vagyis a III. kerület továbbra sem mutatta be a megfelelő papírokat - mondja a főváros.

Tarlós István az Origónak azt mondta, hogy nem szeretne ilyen szintű vitába belemenni. Azt szeretné, ha az ügy megoldása a lényegről szólna. A lényeg pedig szerinte az, hogy a kerületi közterületfelügyeletek tövényesen és jól működjenek. A kiszabott büntetések nincsenek arányban az elkövetett szabálysértéssel és a jövedelmekkel - mondta a főpolgármester, aki azt is hozzátette: erről egyeztetést kezdeményez a kancelláriaminiszterrel.