Nagy változás jön a magyar rendőrség traffipaxozási szokásaiban

2018.01.02. 11:01

2018-ban lényegesen kevesebbszer lehet majd találkozni autóutak és autópályák felüljáróiról, hídjairól sebességet mérő rendőrökkel.

A 112Press információi szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítására 2018-ban nagyságrendekkel kevesebb alkalommal vezényelnek rendőröket sebességmérésre az autópályák, autóutak, osztott pályás utak hídjaira, felüljáróira. Ezeken a helyeken a fix telepítésű sebességmérő berendezések továbbra is működnek.

Az autóutakról és autópályákról inkább lakott területekre, illetve fokozottan balesetveszélyes, jellemzően kétsávos utakra vezénylik az állományt. Ez észszerű döntésnek tűnik, hiszen lényegesen veszélyesebb egy lakott területen belüli húszszázalékos sebességtúllépés, mint egy olyan osztott pályás szakaszon, ahol sem szembejövő forgalom, sem gyalogosforgalom nincs.

A legtöbb autóvezető számára az intézkedés azt jelenti, hogy kevesebbszer találkoznak majd száguldozó autókkal a városok, falvak utcáin, ami a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is jó hír lehet.