Sorban állás és telefonos foglalás nélkül is megoldható a tavaszi gumicsere

gumi szerviz gumiszerviz téli gumi nyári gumi
Vágólapra másolva!
Az egyik gumiszerviz-hálózatnál már interneten is lehet időpontot foglalni egy cseréhez, így elkerülhető a készpénzhasználat és a felesleges várakozás, ami a járvány harmadik hullámában még a szokásosnál is hasznosabb.
Vágólapra másolva!
Gumiszerelőnek tilos beszállni bármilyen ügyfélautóba, a szigorú biztonsági előírásaink miatt pedig a szervizben kizárólag a szerelő tartózkodhat a gumicsere ideje alatt Fotó: Gulyás Péter

Az első meleg tavaszi hetekben úgy érezhetik az autósok, hogy szinte mindenki egyszerre szeretné a téli abroncsait lecseréltetni. Ilyenkor a hagyományos időpontfoglalási „rendszereket" (kockásfüzet, jegyzettömb, krétatábla) alkalmazó műhelyekben gyakran több napos várólisták alakulhatnak ki.

A fékek állapotát is ellenőrzik Fotó: Gulyás Péter

Az Abroncs Kereskedőház 200 tagú országos szervizhálózatának webshopja erre kínál megoldást, ugyanis nemrég online időpontfoglaló rendszerrel bővült. Az autósok a gumikat, csavarokat és a szerelési szolgáltatásokat (például a fertőtlenítő ózonos klímatisztítást is) az online foglalás/megrendelés után bankkártyával, az otthoni fotelből is meg tudják megvásárolni, így nagymértékben csökkenthető a személyes kontaktusok száma.

Egy darab 15-16 colos kerék szerelése-centrírozása 3500 forintba kerül, a kisebbek olcsóbbak, a nagyobbak drágábbak Forrás: Lang Peter/AKH

Minden szereléskor digitális adatlapon rögzítik a gumik típusát, fajtáját és korát, így olyan adatbázis jön létre, aminek segítségével később tájékoztatást tudnak adni a futásteljesítmény függvényében az abroncsok becsült állapotáról már a szükséges szezonális átszerelést megelőzően, amennyiben az ügyfél igényt tart rá.

Akkor sincs gond, ha valaki a helyszínen fizetne: a kasszást plexifal választja el az ügyféltől, ezzel is minimalizálva a fertőzésveszélyt Forrás: Abroncs Kereskedőház

A leszerelt abroncsok tárolására és szállítására sem kell gondot fordítani, amennyiben az autós a gumihotelben hagyja azokat. Jelenleg 160 ezernél több gumit tárolnak szakszerűen a cég raktárbázisán, ahonnan a foglalási rendszerben kiválasztott szerelési helyszínre és időpontra szállítják őket centrírozott, megtisztított állapotban.