Elindult az Autós Szakmák Tanulmányi Versenye

autószerviz, szerviz
Szikszó, 2017. március 31. A 2017. március 31-én újonnan átadott szikszói Angel Station - Angel Petrol nevű benzinkút szervize. A benzinkút éttermet, valamint személyautó-, kamion- és buszszervizközpontot is üzemeltet. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A jelentkezési határidőig 113 csapat adta le nevezését az ország minden szegletéből.
Vágólapra másolva!
MTI Fotó: Vajda János Forrás: MTI/Vajda János

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és az Autószerelők Országos Egyesülete (AOE) a 2022/2023-es tanévben meghirdette az AOE bázis iskolái autószerelő, autószerelő technikus, autóelektronikai műszerész, gépjármű mechatronikus, gépjármű mechatronikai technikus és alternatív járműhajtási technikus tanulói részére a közös rendezésű tanulmányi versenyét, az Autós Szakmák Tanulmányi Versenyét (ASZTV).

A jelentkezési határidőig 113 csapat adta le nevezését az ország minden szegletéből. A verseny országos lefedettségét jól szemlélteti, hogy 29 szakképző intézményből jelentkeztek kétfős csapatok, így több, mint kétszáz tanuló mérte össze tudását a megmérettetésen. Az első fordulóra 2023. január 19-én került sor, innen a legjobb 12 csapat jutott tovább a régiós középdöntőkbe, ahol már műhelykörülmények között, a gyakorlati tudásukat kell megmutatni a versenyzőknek.

Egy ilyen versenyen a vállalkozóknak lehetősége nyílik találkozni a jövő szakembereivel, a regionális középdöntőn pedig kifejezetten a környékbeli fiatalokkal beszélgethetnek. Azok a versenyzők, akik az országos döntőbe jutnak majd, a március 17-19 között megrendezendő AMTS Automobil és Tuning Show-n közönség előtt bizonyíthatják rátermettségüket.